Directorul Poştei Române a spus cum se plătesc pensiile românilor înainte de Paşti

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Poşta Română a început deja să distribuie pensiile pentru luna mai, pentru ca banii să ajungă la români înaintea sărbătorilor de Paşte. 

Guvernul a emis o hotărâre ca pensiile să ajungă la români înainte de data de 5 mai, când creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele. 

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, spune că termenul va fi respectat. 

"Într-adevăr, astăzi a fost prima zi în care Poșta Română a livrat pensiile și acest lucru a fost posibil datorită mobilizării, aș putea spune din partea Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe, astfel încât în conturile poștei au ajuns banii necesari.

Astăzi au fost duse primele pensii. Calendarul nostru este ca până de sărbători, până la sfârșitul săptămânii viitoare, să livrăm toate pensiile. Mâine este duminică şi nu am mobilizat personal. 

Luni va fi o zi normală în care vom livra pensiile. Marți la fel. Ne dorim să nu livrăm miercuri pentru că este zi liberă și ne dorim ca și salariații poștei să se bucure de această zi liberă.

Și vom continua joi. În funcție de cum merge acest calendar, vom hotărî dacă lucrăm vineri sau nu, dar deocamdată a fost o zi bună, s-a livrat un număr mare de pensii astăzi și nu cred că va fi nevoie să lucrăm și vineri. Cred că joi vom termina", a spus Valentin Ștefan, directorul Poștei Române la Antena 3 CNN. 

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Poșta Română suma de 1,961 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339,359 milioane de lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6,346 miliarde de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683,898 milioane de lei din bugetul de stat.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la peste 9,331 miliarde de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel