Medic de la Spitalul Universitar: Numărul tinerilor care ajung la ATI este în creștere! Autoritățile trebuie să comunice mai mult

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Adriana Nica, medic ATI la Spitalul Universitar din Capitală, a avertizat că numărul tinerilor care ajung la spital cu forme grave de Covid-19 este în creștere.

”Lucrez la ATI și am văzut foarte mulți tineri care ajung într-o stare foarte gravă. Durează câteva zile de când sunt infectați până cer ajutorul medical. Nu mi s-a întâmplat ca un pacient să refuze tratamentul sau să spună că nu vor oxigen, dimpotrivă, te imploră, când simt că nu mai au aer, să le mărești cantitatea. Noi urmăm protocoale, avem ghidul Societății de Terapie Intensivă. Acest virus, prin proteina pe care o deține, penetrează foarte repede plămânul, în 5-7 zile ajung să facă forme grave.”, a avertizat Adriana Nica, la RealitateaPlus.

Medicul recomandă autorităților să comunice mai mult cu populația și să accelereze campania de vaccinare. 

”Nu există o comunicare din partea autorităților care să aducă omul mai aproape de ce înseamnă acestă pandemie. Autoritățile care au decis aceste măsuri ar trebui să ne spună și de ce fac lucrul ăsta. Lipsește comunicarea, a pacientului cu medicul de familie. Susțin testarea în masă, dar haideți să vedem și cine o face. Majoritatea oamenilor nu știu să se testeze. Nu cred că cei care își fac testul acasă îl declară în ziua aia. Probabil că, fiind cu o încărcătură virală mare din moment ce testul e pozitiv, infectează alte persoane și cer ajutor medical peste câteva zile, dacă starea i se înrăutățește. (...) Dacă nu vaccinăm repede, într-o perioadă scurtă de timp, vor apărea alte mutații. În 4-5 luni ar trebui sa vaccinăm marea parte a populației pentru ca eficiența virusului să nu scadă”, a mai spus  Adriana Nica.

VEZI ȘI: Raed Arafat a explicat motivul pentru care se închid magazinele la ora 18: Asta este logica măsurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel