Medic din Vama Nădlac: "Nu lupți cu epidemia, ci cu nesimțirea și lipsa de respect. E caravana nepăsării"

 Un medic din Vama Nădlac a povestit pe Facebook cum au fost tratați, el și colegii săi, de cei care au revenit în țară. Aroganță, superficialitate, lipsă de educație și de rușine, sunt cuvintele folosite de medicul Vlad Roșca.

Vlad Roşca, medic în Vama Nădlac, a povestiti pe Facebook, cum a fost tratat, el și colegii lui, de cei care au format în toiul nopţii „o caravană a nepăsării”.

„Pe la 3 și ceva, târziu în noapte... din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane... erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termină. A început haosul!”, povestește doctorul.

Acesta susține că la fața locului erau mobilizați reprezentanți ai DSP, ai Poliției de frontieră, Jandarmeriei și ai Poliției.

„După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie. Aroganță, superficialitate... lipsa de educație și de rusine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic... izolarea, carantina... riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni... toate erau un preț mic în comparatie cu dorința de a intra în țară. Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va creste semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.... epidemia aceasta va deveni din problema principală... doar o problemă asociată celor ce vor urma”, a scris doctorul pe pagina de Facebook.

Mesaj dur al medicului

Medicul susține că nu vorbește despre cei din diapora, ci despre cei cărora ne le mai merge cu „furturile, prostituția și cerșitul”.

„Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinatate care sunt exemplu de caracter și omenie... ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă... și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul... despre asta vorbim și știți bine!”, a mai scris medicul Vlad Roșca.

Mii de români au revenit, în ultimele zile, în țară din străinătate. Unii dintre ei au fost blocați la granița dintre Austria și Ungaria, după ce țara vecină și-a închis granițele. Autoritățile ungare le-au permis cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei, la cererea Ministerului Afacerilor Externe de la București, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel