Marius Pieleanu, scenariu după mișcarea strategică a lui Nicușor Dan

USB va deveni Uniunea Salvați România de la jumătatea lunii august, după congresul de fuziune între cele două organizații politice. USR a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice. USB va deveni filiala București, iar consilierii aleși vor deveni ai USR.

Marius Pieleanu a explicat ce se va întâmpla cu acest partid la alegeri.

"Este în pragul de 5% la nivel național. Are un vot peste 5% în zonele urbane mari, în orașele mari, dar sunt foarte slabi, aproape inexistenți în zonele rurale. Dar pe o medie generală, ei sunt la pragul de trecere la 4,5-5%", a zis sociologul la emisiunea "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

[citeste si]

"USR a declarat că nu va intra într-o uniune cu PSD. Este foarte probabil să intre într-o uniune cu PNL de pe dreapta politică românească, punând PSD-ul într-o poziție oarecum ingrată. Dacă PSD are forță și tupeu ar putea să mute inteligent strângând în jurul său alte formațiuni politice mici. Mă gândesc aici nu doar la ALDE. De pildă, și Traian Băsescu va face 5 procente. USR nu face 5%, dar este pe acolo. USR va începe o politică de alianță cu partidele regionale care sunt singurele calificabile pentru a se asocia cu această formațiune. 200.000 de voturi le vor lua din București", a adăugat Marius Pieleanu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel