Marica critică formatul Cupei României: Nimeni nu îl înțelege

Foto: Instagram Ciprian Marica
Foto: Instagram Ciprian Marica

Fostul internaţional Ciprian Marica, acţionar la clubul Farul Constanţa, a criticat vineri sistemul actual al Cupei României adoptat de Federaţia Română de Fotbal, afirmând că este unul experimental, pe care nimeni nu îl înţelege. 

'Sincer să fiu formatul din Cupă surprinde pe toată lumea, pare ceva, aşa, experimental, nimeni nu îl înţelege. Farul îşi dorea foarte mult să meargă mai departe, era un trofeu rapid care îţi dădea şi posibilitatea să joci în cupele europene', a spus fostul atacant, referitor la sistemul cu grupe ales de conducerea FRF, dar care nu dă posibilitatea echipelor să joace cu toate celelalte adversare din grupă.

Marica a criticat şi arbitrajul lui Sebastian Colţescu de la meciul Farul Constanţa - CFR Cluj, din ultima etapă a grupelor.

'Acum nu a vrut nici Colţescu să meargă Farul mai departe, cred că a fost neinspirat. A greşit la acea fază, la acea eliminare. Noi am reuşit să stricăm şi această idee cu VAR-ul, care ar fi trebuit să ajute, şi acum pare inutil. Nu se duce nimeni să verifice faza respectivă. Dezamăgirea este mare', a mai spus Marica.

Formaţia Farul Constanţa a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu CFR Cluj, miercuri, în ultima fază a grupei C a Cupei României şi a ratat astfel calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, deţinătoarea trofeului, FC U Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, CFR Cluj, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt şi FC Argeş s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Ciprian Marica merge pe mâna Franţei pentru finala Cupei Mondiale

Fostul internaţional Ciprian Marica a afirmat, vineri, la Casa Fotbalului, că favorita sa la Cupa Mondială din Qatar este Franţa, echipă pe care o vede în finala competiţiei supreme a fotbalului.

'Brazilia nu era favorita mea, cred că Franţa e cea mai puternică echipă şi dacă va trece de Anglia atunci poate chiar câştiga finala. Dar se poate întâmpla orice, sunt două echipe puternice, şi Anglia, şi Franţa.

Eu cred mai mult în fotbalul acesta atletic decât în ceea ce joacă Brazilia, cu o calitate individuală fantastică însă fizic au probleme', a declarat Marica. Fostul atacant s-a arătat surprins de eliminarea Braziliei în faţa Croaţiei în sferturile de finală ale competiţiei mondiale.

'Cred că pentru toată lumea e o mare surpriză. Nimeni nu se aştepta la Croaţia, cu jucători cu o anumită vârstă, dar cu experienţă, e adevărat. Toată lumea se aştepta să fie obosiţi, să tragă de ei. Au avut şi şansă, pentru că au egalat în ultimul minut suplimentar şi uite că, pe fondul ăsta de entuziasm, elimină Brazilia, marea favorită. Ne gândeam că dacă ar vrea să câştige Cupa Mondială, Cristiano Ronaldo ar trebui să-şi ia paşaport brazilian. Uite că brazilienii pleacă acasă înaintea portughezilor, neaşteptat şi surprinzător', a mai spus Marica.

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri. Ciprian Marica a participat, vineri, la Casa Fotbalului, la un eveniment organizat de Betano, care a devenit suporter oficial regional european al Cupei Mondiale din Qatar, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel