Marcel Vela vrea OUG împotriva coronavirus

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în România.

”În ședința de Guvern următoare voi propune premierul soluțiile pe care le dorim pentru transportul celor care vin în țară, tot ceea ce ține de o cazuistică specială și de tratamente speciale în această situație delicată”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, într-o declarație de presă de duminică

El a anunțat că Guvernul va da o Ordonanță de Urgență. ”Am convocat Comitetul Special pentru Situații de Urgență și dorim să prezentăm ca și coinițiatori, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății, un proiect de Ordonanță de Urgență pentru a veni în sprijinul eforturilor în combatarea, prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus.

”Scopul acesteia este de a fi pregătiți în eventualitatea propagării acestei epidemii și în țara noastră, și vom elabora această Ordonanță de Urgență pentru a achziționa rapid tot ceea ce ne trebuie”, a completat ministrul Sănătății, Victor Costache.

”În acest context, am hotărât să achiziționăm în regim de urgență de cătra Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), în această situație de urgență, echipamente individuale de protecție: camere de izolare cu presiune, seturi de dezinfecție, filtre pentru echipamente de izolare, aparatură necesară dotării punctelor de frontieră și altele. Aceasta este prima parte de achizții de urgență. În 45 de zile după adoptarea actului normativ să stabilim un cadru multianual pentru constituirea stocurilor naționale de urgență”, a mai afirmat Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel