Marcel Vela, întâlnire cu sindicatele din MAI: Restructurare şi eficientizare. Ce spune despre concedieri

Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.

Ministrul Vela se întâlneşte săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor pentru discuții privind eficientizarea MAI.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor din domeniu, pentru a discuta mai multe formule de eficientizare a MAI.

"Mă refer nu numai la Poliţie, ci este vorba şi de Jandarmerie, de Aviaţie, de Situaţii de Urgenţă, de Agenţia Antidrog, de alte departamente. La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a fi transparenţă, democraţie, vineri au transmis o circulară şi către inspectorate, dar pentru a le cere un punct de vedere până luni. La nivelul ministerului, negocierile sau solicitarea unor păreri pertinente din partea sindicatelor - toate aceste întâlniri vor avea loc săptămâna viitoare", a declarat, duminică, ministrul, la Digi 24, preluat de Agerpres.

El a spus că, în urma unui audit, a constatat că la Jandarmerie "se suprapun sarcini". "Am constatat că este o nevoie acută de a regândi, a veni cu propuneri, a eficientiza Ministerul Afacerilor Interne. Am generat o discuţie cu toate structurile pentru a găsi cele mai bune formule", a afirmat ministrul.

Citește și: Vela: România are nevoie de piloţi. Care sunt soluțiile văzute de ministru

Discuții despre managementul instituției

 

Totodată, acesta a arătat că acea restructurare la nivelul ministerului nu include concedieri, ci "este vorba strict de managementul instituţiei, care ţine de managerii din minister". "De marţi până joi facem o discuţie cu toate părţile implicate, astfel încât săptămâna viitoare să avem o părere unitară cu privire la această restructurare şi eficientizare", a explicat Vela.

El a vorbit şi despre eventualitatea de a grupa, în anumite domenii, mai multe judeţe sub o singură structură.

"Trebuie să recunoaştem - România în prezent este încă organizată după reforma administrativă făcută de Ceauşescu în 1968, cu multe judeţe, cu multe structuri, iar eu îmi doresc o eficientizare a managementului operaţional, a comunicării şi la Jandarmerie chiar cred că ar fi o variantă bună să se organizeze sub formă regională - mai multe judeţe sub o singură structură", a afirmat Marcel Vela.

Citește și: Secretizarea salariilor din MAI. Marcel Vela: Ține de siguranța națională

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27