Marcel Ciolacu, lider PSD, mesaj răspicat. Romeo Lungu: Managementului ineficient trebuie schimbat

MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Deputatul Marcel Ciolacu, șef PSD, și vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Lungu, au oferit primele reacții după dezastrul de la Compania de Apă Buzău.

Situația de la Compania de Apă se poate traduce în câțiva termeni: apă murdară, preț mare și management care ridică multe semne de întrebare.

"Buzoienii au dreptul sa aiba apa potabila curata, la un pret corect. In acest sens, sunt de acord cu initiativa domnului primar, sustinuta si de hotararea Consiliului Local, cu privire la schimbarea managementului ineficient al Companiei de Apa Buzau. Ne dorim ca viitoarea conducere a acestei institutii sa puna in prim plan remedierea problemelor existente, iar buzoienii sa nu fie obligati sa plateasca, in pretul apei, pentru "capriciile" managerilor", a spus Romeo Lungu.

Apă scumpă și plină de rugină

Deputatul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre situația de la Compania de Apă.

"Administrația buzoiană trebuie să intre în normalitate și legalitate. Iar consilierii locali și primarul, aleși de către cetățeni, trebuie să dezvolte orașul. Asta înseamnă o societate credibilă, care se poate bucura de respectul investitorilor. Fără aceste lucruri România și Buzăul vor rămâne izolate și tratate cum nu ne dorim. În 2014 nu am votat cu Klaus Iohannis dar, după alegeri, am respectat instituția prezidențială și pe domnul președinte al României atunci când a venit în Parlament.

Am promis buzoienilor că Partidul Social Democrat pentru prima dată, va despărți administrația de politică. Acest lucru se întâmplă astăzi și cred cu hotărâre că deciziile luate de Consiliul Local din Buzău și de către domnul primar Constantin Toma sunt cele corecte pentru a intra în starea de normalitate și legalitate.

Ceea ce au votat marea majoritate a consilierilor locali, de la toate partidele politice din consiliu, reprezintă voința buzoienilor. Trei consilieri s-au abținut, inclusiv unul de la PSD. Așa funcționează democrația, nimeni nu are dreptul să conteste acest lucru. Pentru a fi mai clar, nu vorbesc acum de schimbări de directori. Acest lucru este atributul administrației. Dar, ca buzoian care-și plătește facturile de utilități, pot spune că apa este scumpă și plină de rugină. 

Nu este atributul meu să decid cine să fie reprezentant în AGA sau în consiliul de administrație al vreunei societăți subordonate primăriei. Și nici a celor de la BERD sau de la Ministerul Fondurilor Europene. Acest atribut este doar al Consiliului Local și al Primarului.  Mai mult decât atât, un angajat al unei companii subordonate Consiliului Local nu are nicidecum dreptul să sfideze, să amenințe sau să jignească acționarul majoritar", a zis liderul PSD Buzău.

[citeste si]

În final, Marcel Ciolacu a avut un mesaj și pentru directorul de la Compania de Apă: "Domnule Ionel Tescaru, eu nu vorbesc acum de schimbarea dumneavoastră, eu vorbesc acum despre respectul față de votul buzoienilor care au ales un primar și o echipă de consilieri locali, de intrarea în normalitate și de respectarea legii. Compania de Apă aparține cetățenilor municipiului Buzău, iar în Consiliul Local Municipal sunt reprezentanții buzoienilor. Astfel funcționează un stat de drept și tot astfel funcționează o societate europeană și democratică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel