”Negocierea, singura șansă a păcii”. Marcel Ciolacu, despre schimbarea lui Vasile Dîncu: ”Nu putem cădea în ridicol”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, și-a expus opinia față de o posibilă schimbare din funcție a ministrului Apărării, Vasile Dîncu. 

”Eu vreau să ştiu foarte clar, dacă se doreşte schimbarea domnului Dîncu, vreau să ştiu foarte clar care sunt argumentele. (...) Eu am spus foarte clar: cînd eşti ministrul Apărării, într-o perioadă cu un război la graniţă, comunicarea trebuie să fie într-un fel coordonată cu prim ministrul (...) Dacă se cere schimbarea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, pentru că a spus că un război se închide cu o negociere, credeţi-mă că nu pot să fiu de acord (cu schimbarea - n.red.). Eu ce am vorbit cu domnul Dîncu: 'domnul ministru, vreau să ştiu la ce anume v-aţi referit'. M-am lămurit. 'Domnule, nu m-am referit niciodată că Ucraina trebuie să cedeze din teritorii ca să închidă un război'. Ceea ce e un lucru corect. Orice conflict pe lumea asta se închide cu o negociere, indiferent dacă câştigi sau pierzi", a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV, citată de Agerpres.

”Nu putem cădea în ridicol”


Potrivit liderului PSD, nu se poate cădea în ”ridicol” să schimbi un ministru pentru o astfel de declaraţie.

”Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere. (...) Atributul schimbării unui ministru e al prim ministrului, dacă sunt elemente nedate publicităţii sau neştiute de către cineva... În ceea ce-l priveşte pe domnul Dîncu, sunt ferm convins că domnul prim ministru mă va informa şi vom vedea în momentul acela”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a afirmat anterior, luni, într-o declaraţie la Parlament, că va discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre situaţia ministrului Apărării.

Discuție Ciucă - Dîncu, la Palatul Victoria


Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind "calibrarea comunicării publice" la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Săptămâna trecută, prim-ministrul - aflat într-o vizită în judeţul Argeş - a declarat că îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea "o discuţie foarte deschisă" despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina. "Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Dîncu a spus că negocierea este singura șansă a păcii


Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

"Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu, la postul Prima TV. 

Citește și:

Ciucă s-a întâlnit cu Dîncu. Ciolacu: Premierul e îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru. Nu sunt supărat

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Totodată, acesta a precizat că un alt subiect discutat a vizat reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

Luni după-amiază, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat întâlnirea dintre Vasile Dîncu și Nicolae Ciucă. „Discuția a fost între domnul prim-ministru și ministrul Apărării. Am văzut și eu comunicatul Guvernului. Este corect. Totuși, ministrul Apărării trebuie să fie în linia mesajelor României și ale aliaților noștri din NATO și UE. O să am o discuție, azi, cu domnul prim-ministru. O astfel de decizie (n.r. legată de remaniere) se ia în cadrul coaliției, cum e corect, la propunerea premierului”, a spus Marcel Ciolacu.

„Cel îndreptățit să facă remanieri într-un guvern este premierul. (...) Nu sunt supărat pe nimeni. Eu sunt unul dintre cei care l-au propus pe Vasile Dîncu să fie ministru al Apărării”, a zis, la Antena 3, Marcel Ciolacu. „Premierul este cel îndreptățit să ceară schimbarea unui ministru. Acest lucru se face în cadrul coaliției. Era normal ca premierul să aibă o discuție cu ministrul Apărării și după este normal să am eu o discuție cu premierul. Dacă dorește o înlocuire a unui ministru propus de PSD, acest lucru se discută în coaliție. Este cât se poate de normal acest lucru”, a zis președintele PSD.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel