Maradona a fost „omorât cu premeditare“. Șapte persoane sunt anchetate pentru decesul fotbalistului

Maradona a fost „omorât cu premeditare“. Șapte persoane sunt anchetate pentru decesul fotbalistului  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Maradona a fost „omorât cu premeditare“. Șapte persoane sunt anchetate pentru decesul fotbalistului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Potrivit ultimelor informații din cadrul anchetei, Diego Armando Maradona ar fi fost „omorât cu premeditare“.

Șapte persoane sunt anchetate cu privire la moartea din noiembrie 2020 a legendei fotbalului argentinian Diego Maradona. Aceștia se confruntă cu acuzații de „crimă premeditată“, potrivit informațiilor AFP aflate dintr-o sursă judiciară. Acuzațiile, care îi includ pe neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov și psihologul Carlos Diaz, le pot aduce de la opt până la 25 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Actul de acuzare se bazează pe constatările unui consiliu de experți cu privire la moartea lui Maradona, în urma unui infarct, a declarat miercuri o sursă a Procuraturii Generale San Isidro, care conduce ancheta. Procedurile judiciare au fost determinate de o plângere depusă de două dintre cele cinci fiice ale lui Maradona împotriva lui Luque, pe care le-au reproșat stării de deteriorare a tatălui lor după operația pe creier.

Procurorii cred că moartea lui Diego Maradona nu a fost rezultatul unor malpraxisuri sau acțiuni neglijente ale medicilor săi, ci doar că aceștia și-au dat seama că va muri și nu au făcut nimic pentru a-l salva. Procurorii au obținut o serie de mesaje și înregistrări care arată că echipa medicală era conștientă că Maradona a consumat alcool, medicamente psihiatrice și marijuana în ultimele luni ale vieții sale.

Printre concluziile raportului, comisia medicală a spus că „semnele riscului de viață” arătate de fosta vedetă a fotbalului au fost ignorate și că îngrijirea sa în ultimele săptămâni de viață a fost „afectată de deficiențe și nereguli”. Acuzațiile legate de moartea lui Maradona au loc concomitent cu un alt caz, referitor la moștenirea lăsată urmașilor. Maradona a ajuns un idol pentru milioane de argentinieni, după ce a adus țării sale Cupa Mondială în 1986, potrivit France24.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa. Acesta a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. Înainte de deces, fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel