MApN anunță convorbiri între Mircea Dușa și omologul din Slovenia

MApN anunță convorbiri oficiale între ministrul Mircea Dușa și ministrul apărării din Republica Slovenia. 

"Ne dorim să identificăm acele domenii de cooperare care pot contribui la stabilizarea şi securizarea spaţiului euro-atlantic şi a vecinătăţii sale", a declarat ministrul român al apărării.

Demnitarii au vorbit despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre, cu accent pe cea din Ucraina şi Balcani.

"Ministrul Mircea Duşa a subliniat disponibilitatea țării noastre de a contribui la eforturile comunităţii internaţionale de asistenţă pentru Ucraina şi a făcut cunoscută contribuţia României la misiunile din regiune ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa. Ministrul apărării naţionale a evidenţiat importanţa acordată de România valorificării potenţialului real al relaţiilor cu Slovenia, prin intensificarea dialogului politico-militar la nivel înalt, precum şi a contactelor la nivel sectorial", precizează comunicatul MApN.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, prima declarație după negocieri-cheie

"Doresc să exprim aprecierea pentru cooperarea excelentă a specialiştilor din armatele ţărilor noastre în cadrul centrului de excelenţă NATO HUMINT de la Oradea. În condiţiile în care România desfăşoară, încă din anul 2009, activităţi comune cu Slovenia şi cu alte state în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor Militare de Munte, considerăm că iniţiativa ţării dumneavoastră de înfiinţare a Centrului de Excelenţă în domeniul vânătorilor de munte este mai mult decât binevenită", a declarat Mircea Duşa.

MApN mai anunță că "tot astăzi, cei doi oficiali vor participa la ceremonia de predare a avionului IAR-93, donat de Muzeul Naţional al Aviaţiei Române Muzeului Militar al Forţelor Armate Slovene, în cadrul căreia ministrul Katič va decerna medalii persoanelor care au contribuit la realizarea acestui proiect". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel