Mămăligă, alternativă sănătoasă la pâine. Așa o pregătești

Mămăligă
Mămăligă

Mămăliga este un preparat sănătos, gustos și poate reprezenta o alternativă la pâine.

Ai nevoie de patru căni de apă sau cinci, în cazul în care doriți ca mămăliga să fie mai moale. Mai departe, ai nevoie de o cană de mălai, o linguriță de sare, puțin unt, 1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură.

Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Este important să nu adaugi tot mălaiul din prima, pentru că se vor forma cocoloașe. Continuă să amesteci în jur de 5 minute.

Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant (din 5 în 5 minute sau mai des), în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute.  

După ce ai fiert mălaiul suficient, oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. Amestecă bine până ce brânza și untul se topesc. Acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă, potrivit divahair.ro. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel