"Mai mulți pacienți infectați, duși la spital cu aceeași mașină". Alis Grasu: "Situație GREU de coordonat. Creștere EXPLOZIVĂ"

alis grasu
alis grasu

Managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu, a vorbit despre situația actuală din România, în contextul pandemiei de COVID-19.  

”Sunt situații în care în mașinile pentru transportul mai multor pacienți sunt transportate mai multe persoane la același spital pentru a fi evaluate. Când vorbim de persoane care sunt transportate mai multe într-o ambulanță sau într-un microbuz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne referim la acele persoane asimptomatice, diagnosticate cu COVID-19, deci cu testele pozitive sau cu semne minore”, a spus Alis Grasu, marți seară, în direct la Antena 3.

De ce s-a ajuns la această situație?

”În aproximativ 25 de zile au fost transportate în jur de 5.490 de persoane. Aici vorbim de tur-retur, adică ele sunt duse la spital pentru evaluare, lăsate acolo câteva ore, li se fac analize radiografii sau computer tomograf - pulmonar, și apoi sunt returnate la domiciliu în condiții de siguranță. Drumul până la spital în ambulanță sau în acele microbuze aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență este scurt ca și durată, pacienții poartă toți mască, nu stau cu fața unii la alții”, a completat ea. 

Angajați ai serviciului de Ambulanță București -Ilfov, infectați cu COVID-19

”La acest moment avem 27 de persoane infectate și 12 persoane în izolare. Este normal să se întâmple acest lucru. Angajații serviciului de ambulanță trăiesc și ei în aceeași comunitate”, a spus Alis Grasu.

"Este o situație greu de coordonat"

”Este o situație destul de greu de manageriat, vorbim de o creștere mare a numărului de solicitări. În ultimele opt zile, aceste solicitări au crescut exploziv. Dacă pe 6 septembrie se înregistrau în 24 de ore un număr de 1373 de cazuri și acestea depășind media obișnuită a unei zile la Serviciul de Ambulanță, pe data de 6 octombrie numărul a fost de 1.880 de solicitări, iar astăzi, în ultimele 24 de ore, vorbim de 1954 de solicitări.

Sunt foarte multe solicitări ale persoanelor care prezintă semne și simptome care sugerează COVID-19 și care doresc consult și evaluare la domiciliu, testare. Numărul acestor persoane este mare și foarte mare”, a mai spus Alis Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel