Urmărește emisiunea live


MAI: Elicopterele SMURD se pot ridica de la sol începând cu 25 decembrie

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, joi, printr-un comunicat, că activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD a fost reluată pe șase puncte de operare aeromedicală - București, Târgu-Mureș, Iași, Galați, Craiova și Arad. Excepție face punctul din Constanța.

După finalizarea procedurilor de verificare tehnică la sol și în zbor a celor 9 aeronave EC 135, de tipul celui implicat în accidentul aviatic din data de 15 decembrie, conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General de Aviație al MAI l-a informat pe viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a aprobat această decizie de reluare a zborurilor.

Investigațiile nu au scos la iveală defecțiuni

Ca urmare a activităților de investigații preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanții fabricanților Airbus Helicopters Germania și Turbomeca Franța, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol.

Vezi și: Eugen Nicolăescu: S-a pus o anatemă nepermisă asupra activităţii SMURD

O primă misiune a unui elicopter SMURD București are loc joi, în județul Constanța, pentru a aduce la spitalul Marie Curie din București o fetiță de 1 an și 3 luni cu insuficiență renală cronică.

Elicopterele SMURD, oprite la sol după tragedia de pe Siutghiol

Din data de 15 decembrie, în conformitate cu procedurile interne, ca măsură de siguranță, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat în accidentul de pe Lacul Siutghiol au fost oprite de la zbor.

În această perioadă, misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate, în limita posibilităților, de celelalte aeronave aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI, precum și de alte capabilități asigurate de către Ministerul Apărării Naționale.

Citește și: ELICOPTER PRĂBUȘIT. DRONA care a filmat la locul tragediei, GĂSITĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel