MAE. Atenţionare de călătorie: Manifestaţii de protest în Liban

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români aflaţi în Liban că în acest stat au loc numeroase manifestaţii de protest, atât în Beirut cât şi în alte localităţi, soldate cu blocarea drumurilor principale, inclusiv cel către Aeroportul Internaţional Beirut, precum şi cu incendieri şi distrugeri materiale. 

Într-un comunicat de presă transmis vineri, MAE avertizează că este posibil ca manifestaţiile să devină violente. De asemenea, este posibil ca protestele să se deruleze în următoarea perioadă de timp pe tot cuprinsul Republicii Libaneze, adaugă sursa citată. Cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Liban li se recomandă să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare.

Cei care sunt deja prezenţi în această ţară sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii degradării situaţiei de securitate şi să urmărească mass-media locală pentru informaţii cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, dar şi la alte evoluţii. Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză (+9615920432, +9615920452), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice a României la Beirut (+96176775503). Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' cu informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel