Ludovic Orban, întâlnire de lucru cu preşedintele Parlamentului European

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban continuă miercuri vizita de trei zile pe care o efectuează la Bruxelles. Miercuri, Ludovic Orban se întâlneşte cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cei doi urmând să susţină o conferinţă de presă comună. 

Totodată, premierul va semna în cartea de onoare a Parlamentului European şi va participa la reuniunea grupului PPE. Tot în cursul zilei de miercuri, Ludovic Orban are întrevederi cu preşedintele grupului PPE, Manfred Weber, precum şi cu lideri ai altor grupuri parlamentare, printre care şi cu preşedintele Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş.

Întâlniri şi cu europarlamentarii români

De asemenea, premierul va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis, vicepreşedinţi executivi ai CE, precum şi cu Adina Vălean, comisar european pentru Transport. Programul include şi o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Marţi, în prima zi a vizitei, premierul s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Şeful Guvernului a purtat discuţii şi cu negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier, comisarul european pentru Vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, cu vicepreşedintele executiv al CE, Frans Timmermans, şi cu Johannes Hann, comisar european pentru Buget şi resurse umane. Vizita de lucru la Bruxelles a premierului se încheie joi, când are programate întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar şi cu oficiali ai NATO, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel