Urmărește emisiunea live


Ludovic Orban: Declar PUBLIC că vreau să formez o majoritate parlamentară

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Ludovic Orban a declarat, luni, după decizia CCR, că va încerca să formeze o majoritate parlamentară.

Premierul Orban a precizat că este convins că președintele Klaus Iohannis va lua cea mai bună decizie în legătură cu desemnarea noului prim-ministru.

”Decizia de desemnare e a președintelui României. Ce înțeleg din această decizie a Curții Constituționale e că președintele trebuie să desemneze un premier care să facă majoritatea. Cine e desemnat premier trebuie să meargă la detectorul de minciuni", a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Întrebat care va fi propunerea PNL pentru funcția de premier, Ludovic Orban a răspuns: „Propunerea de premier a PNL e cunoscută. Știți că decizia Consiliului Național care a fost luată. Primul gând care îmi trece este să declar public că vreau să formez majoritate parlamentară și voi încerca să formez majoritate parlamentară. Decizia de desemnare e la președintele României. Sunt convins că președintele va lua cea mai bună decizie. Conducerea PNL e pregătită pentru orice situație", amintește Mediafax.

În așteptarea motivării CCR

Chestionat mai departe dacă va merge luni la Palatul Cotroceni ca să discute cu Klaus Iohannis, liderul PNL a spus: „Cu siguranță comunic cu Președintele României".

De asemenea, întrebat dacă el consideră că ar trebui să își depună mandatul în contextul deciziei CCR de admitere a conflictului Președinție - Parlament, Ludovic Orban a replicat: „Cum să depun? Atâta timp cât președintele m-a însărcinat să formez guvernul, am format guvernul. Ne-am prezentat azi la votul de învestire. Trebuie să mă uit în motivarea CCR și să spun ce voi face".

Curtea Constituțională a stabilit, luni, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Președintele Iohannis urmează să susțină declarații de presă, luni la Cotroceni, de la ora 18.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel