LPF anunţă când se poate schimba regulamentul, după ce Dan Petrescu a cerut loturi mai mari

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

LPF a oferit o primă reacţie după ce Dan Petrescu a cerut ca echipele din Liga 1 să poată folosi mai mulţi jucători, din cauza pandemiei. 

"Au mai fost niște discuții legate de subiectul acesta. Au fost făcute demersuri și către Federație, dar s-a stabilit că astfel de reguli e greu să le schimbi în timpul campionatului și e normal să se schimbe între două campionate naționale.

Cam asta a fost opinia la momentul respectiv, dar știm poziția celor de la CFR și o analizăm în continuare. Dar, repet, cred că e greu de schimbat această regulă în timpul campionatului. Dar această regulă a fost instituită tocmai pentru a proteja cluburile de eventuale cheltuieli.

Și pentru a încerca să te asiguri că au un echilibru și gestionează foarte bine partea asta de transferuri. Adică, în momentul în care ai un număr limitat de jucători, se presupune că ar trebui să fii mai atent cu privire la achizițiile pe care le faci.

Plus să nu te trezești că ai în echipă 30-35 de jucători, ceea ce-ți crește foarte mult bugetul de salarii și te aduce mai aproape de riscuri pe care nu și le dorește nimeni. Aceasta a fost rațiunea din spatele regulii respective. Iar rațiunea există în continuare, adică aceste argumente, după noi, stau în picioare. Dar e clar că e o perioadă mai dificilă pentru toată lumea și trebuie să cântărim în continuare.

Ei, dacă își doresc o modificare, pot încerca din nou să facă o solicitare către Ligă, către Federație și eu cred că Federația va avea în vedere solicitarea lor și o va analiza Comitetul Executiv.

Dar, repet, cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului, apoi trebuie să te uiți la partea asta financiară, care, pentru noi, contează foarte mult. Mai ales că vedeți că sunt mai multe cluburi care au ajuns să aibă probleme financiare", a spus Justin Ștefan, conform Fanatik.

Ce a spus Dan Petrescu

"Noi avem jucători, dar nu putem să-i folosim. Mi se pare incredibil că avem pandemie, dar nu putem să folosim câți jucători vrem. Lăsați-ne să avem mai mulți jucători în lot. Nu cerem un avantaj pentru CFR, cerem ca toate echipele să aibă câți jucători vor în lot. Noi îi plătim pe Tahiri, Butean, Hoban, dar eu numai îi antrenez.

O să vină și Omicron, o să se amâne iar meciuri în România. Dacă ai 40 de jucători, hai să-i folosim, ca să nu se mai amâne meciuri și să sufere televiziunile și spectatorii. Cred că nu știm că e pandemie în România. Am cerut cinci schimbări, zece jucători pe bancă, avem nevoie, că sunt jucătorii obosiți. În ianuarie o să fie multe probleme cu COVID în România, o să vedeți", a spus Dan Petrescu, la conferința de presă dinaintea meciului cu FC Argeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel