EXCLUSIV  LOVITURA românilor în RĂZBOIUL cu noul coronavirus. N-avem nevoie de diaspora! Ne descurcăm și singuri

Mulți credeau că odată cu venirea verii, numărul infectărilor cu noul coronavirus se va micșora. Când s-a încheiat starea de urgență, unii au crezut că s-a terminat și cu Covid-19 și că, din moment în moment, vom avea 10-20 cazuri de infectări pe zi și vom face tot ce dorim. Ne vom întoarce la suflatul în ceafă și la nespălatul pe mâini. Nu am scăzut sub 20 de cazuri pe zi, dar tot am făcut ce ne-am dorit, adică ne-am relaxat ca și când nu e pandemie. Ca număr, am ajuns la nivelul din starea de urgență...

Vineri au fost raportate 411 cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor rămâne unul ridicat, după ce joi au fost 460 de cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele două luni. Este evident că numărul nu are cum să scadă din moment ce nu purtăm masca de protecție sau, atunci când o facem, o facem prost, ne înghesuim unul în altul în autobuz, metrou, tramvai sau în localurile din Vama Veche sau Mamaia.

Dar altceva voiam să subliniez. Mai știți când se spunea, în starea de urgență, că va fi prăpăd în România când se vor întoarce românii din diaspora? Mai știți că erau unii care le-ar fi închis granițele doar-doar nu vor răspândi coronavirusul printre noi, românii sfinți, care respectam, desigur, și respectăm toate regulile impuse în pandemie? Mai știți când nu voiam să vedem vreun diasporean prin preajma noastră la supermarket când făceam cumpărături de Paști? 

Oamenii din diaspora, care au muncit pentru a-și susține familiile din țară, s-au întors în România când era stare de urgență. Au fost înjurați, blamați etc. 

Dar ce credeți? Atunci, cu diaspora acasă, când probabil unii se așteptau să avem și 1000 de cazuri de infectări pe zi, numărul a fost relativ normal. Când era stare de urgență, cu diaspora întoarsă, nu aveam răspândire comunitară. Veți spune: păi, normal că nu aveam, că era stare de urgență! Dar să nu uitați câți oameni au respectat măsurile de atunci... câți se înghesuiau prin piețe, supermarketuri sau câți își aminteau brusc că trebuie să îngrijească un vârstnic pentru a bifa ceva în declarația pe propria răspundere cu scopul de a merge la grătare?

Găsisem în diaspora, din nou, țapul ispășitor. Românii din afară vor împrăștia coronavirusul! Dacă nu aveam români în diaspora, nu mai aveam Covid-19! Ați auzit pe mulți spunând asta mai ales de Paști.

Dar nu-i nimic. Diaspora a plecat, acum am rămas noi între noi, românașii, și am demonstrat că putem face lucrurile să se miște mai bine și mai repede decât credeam că o va face diaspora. Ne-am descurcat și fără diaspora să ajungem la cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 din ultimele două luni. 

Prin aprilie, când oamenii reveniți acasă forfotau prin satele și orașele din România, ocupam locul 29 în clasamentul celor mai afectate țări de coronavirus. Aveam doar 5000 de cazuri.

În prezent, țara noastră a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice și cele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de Covid-19, acum România este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia.

Cu un mic ”efort”, putem ajunge pe locul unu și închidem țara.

Și nu din cauza românilor din diaspora, ci din cauza noastră, a celor care am rămas aici pe veci stăpâni, dar care nu am înțeles ce înseamnă relaxare responsabilă. Ne pusesem speranța în vară, spuneam că gradele din termometru vor ucide coronavirusul. De ce să facem noi ceva, dacă pot rezolva situația vara și cu Dumnezeu?! Dar până să ne punem speranța în orice altă entitate, nu mai bine facem două lucruri foarte simple: purtăm o hârtie agățată de urechi și păstrăm distanțarea fizică?! 

N-avem nevoie de diaspora pentru a ajunge numărul 1 în Europa la cel mai mare număr de infectări... ne descurcăm și singuri. E nevoie doar să ne uităm cum am înțeles să ne relaxăm noi, cei care am rămas să trăim aici... Și abia apoi vom vedea dacă mai are sens să-i înjurăm pe românii care, în starea de urgență, s-au întors acasă.

Acest articol reprezină o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel