EXCLUSIV  Liviu Dragnea-Mihai Tudose, RĂZBOI. Marius Pieleanu: Naiv! Cea mai importantă forță din PSD

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit pentru DCNews despre războiul deschis din PSD și posibilitatea unei moțiuni de cenzură. 

Tudose, atac direct la Dragnea

În ceea ce privește refuzul lui Mihai Tudose de a-l demite de șeful Poliției Române, sociologul Marius Pieleanu a afirmat: ”În mod evident, este un atac direct la Liviu Dragnea, este un atac direct cu naivitatea că va putea câștiga acest război. Liviu Dragnea în continuare rămâne cea mai importantă forță a PSD și omul cu cea mai mare influență în PSD. Deocamdată, nu se pune problema unei balansări a luptei în favoarea lui Mihai Tudose”. 

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose?

Întrebat dacă este posibil ca PSD și ALDE să folosească această opoziție a premierului pentru a retrage încrederea Guvernului, Marius Pieleanu a explicat: ”Este posibilă și această variantă, eu cred că CEx-ul de la Iași de peste două săptămâni va fi lămuritor în privința asta, până atunci se vor număra membri celor două tabere. Varianta unui vot de încrede a Guvernului și a prim-ministrului este posibilă, dar nu cred că se va ajunge la un vot de compromis, nu o restructurare, ci o remaniere mai largă, care să nu presupună neapărat un vot de încredere în Parlament.”

Carmen Dan, demisie? 

Cât despre necesitatea demisiei lui Carmen Dan, sociologul a explicat: ”Să ne înțelegem foarte bine: șeful Poliției este mâna dreaptă a ministrului de Interne, principalul său colaborator. Atât timp cât principalul său colaborator nu este unul dorit de ministrul de Interne, practic ministrul are toate instrumentele anulate. În mod normal, ar trebui să-și dea demisia.”

[citeste si]

În ceea ce privește miniștrii despre care vorbea Mihai Tudose în CExN că vrea să-l elimine din Executiv, pentru a nu mai conduce un Trabant, adică acei miniștri puși de cineva, Marius Pieleanu a spus că ”probabil s-a referit la toată pleiada de miniștri propuși de Liviu Dragnea încă din Guvernul Grindeanu. Atenția, nu înseamnă că sunt miniștri ineficienți, ci mai degrabă un ministru pus de cineva, dar în general un ministru e propus de cineva, nu se propune singur”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel