LISTA NEAGRĂ. Reacție de la Bruxelles: ”Atitudine periculoasă și un fapt grav!”

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel s-a poziționat vehement cu privire la documentele din 2012 primite de la Comisia Europeană, documente care conțin liste cu persoane acuzate de corupție la acea vreme, despre care CE s-a interesat. 

Scuza Comisiei Europene, fără TEMEI

Emilian Pavel, europarlamentar PSD, declară ”Referitor la cazul celebrei, deja, Infograme nr. 8355 / 10.10.2012, doresc - în calitate de membru al Parlamentului European si membru al Comisiei de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, să transmit românilor poziția mea. În primul rând, Comisia Europeană își exprimă și trebuie să își exprime poziția față de documentele apărute în presă. Scuza că acestea nu sunt publice nu are temei, cu atât mai mult cu cât în numeroase alte cazuri - de exemplu scandalurile Panama sau Paradise Papers, Comisia a luat nu doar atitudine ci și inițiativă.”

”Atitudine periculoasă și un fapt grav”

Europarlamentarul subliniază că ”Este extrem de important de explicat și de înțeles interesul manifestat de Comisia Europeană în 2012, cel puțin, față de evoluția unor cazuri particulare, pentru că el poate fi extrem de lesne interpretat – și este, ca și o formă de presiune sau de indicare a unei posibile direcții pentru justiție, fapt incacceptabil. Personal, am citit de mai multe ori celebrul document, cu toată bunăvoința posibilă și îmi este totuși greu să înțeleg rostul interesului particular al Comisiei Europene față de anunite persone, în condițiile în care instanțele își făceau deja datoria. Este o atitudine periculoasă și este un fapt grav”.

”Justiția trebuie să fie independentă!”

”Ingerințele în justiție, indiferent de cine sunt făcute, subminează întregul sistem! De asemenea, criteriile după care Comisia Europeană a întocmit acea listă trebuie de urgență explicate! Eu nu pot să accept că există oameni care să nu își doreasca eradicarea corupției. De rezultatul acestei lupte depinde bunăstarea noastră a tuturor. Nu există dubii în acest sens și nu am, ca deputat european, nicio rezervă în a susține această luptă. În același timp însă, justiția trebuie să fie independentă, inclusiv față de Comisia Europeană.” a mai precizat europarlamentarul.

”Generația mea nu poate accepta astfel de practici”

”Îmi pare rău, dar citind acel document nu putem înțelege decât o condiționare a ridicării MCV de "rezolvarea", într-un anumit sens, a unor cazuri de răsunet. Iar aceasta nu mai este jusiție și nici luptă împotriva corupției. Generația mea nu poate accepta astfel de practici în acest secol, în România și deci în Uniunea Europeană. Din aceste motive, cer la rândul meu, în primul rând în calitate de cetățean, explicații clare și complete privind rostul punctului 20 din partea a treia a Infogramei citate de presă. Avem în față un exemplu concret – la fel cum a fost și în cazul celebrelor scandaluri Panama și Paradise Papers, al rolului esential al presei în apărarea democrației. Fie că suntem de acord cu ei, fie că nu, jurnaliștii – toți, fără excepție, trebuie protejați și apărați de orice inluență nefastă, exact la fel cum magistrații, chiar și când este cazul ingerințelor Comisiei Europene, trebuie să își poată face datoria exclusiv conform legii.” a conchis Emilian Pavel. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel