Europarlamentar: România, victimă a erorilor dintr-un program european

Europarlamentarul Emilian Pavel dezvăluie ce s-a întâmplat cu programul de finanțare Wifi4EU. Acesta semnalează erori grave.

Europarlamentarul Emilian Pavel a semnalat problemele care au apărut în programul de finanțare Wifi4EU, care prevedea acordarea de vouchere de 15.000 de euro pentru localități din mediul rural și urban mic, pentru a instala în spații publiceo conexiune Wifi gratuită pentru cetățeni."La această primă rundă de finanțare, se va acorda un număr de minim 15 bonuri valorice pe Stat Membru, ceea ce înseamnă că Romania va beneficia de peste 35 de bonuri (media europeană). Am promovat enorm de mult acest proiect în țară și am lucrat cu multe localități din România care s-au arătat interesate. Din acest motiv, sunt extrem de dezamăgit să fiu alertat de multe erori în procesul de aplicare al Comisiei Europene, semnalate vigilent de reprezentanții noștri locali. Mai mult, se pare că portalul programului de finanțare a căzut, ca urmare a aplicărilor intense din data de 15 mai.", susține europarlamentarul.

Comisia Europeană nu a dat dovadă de profesionalism

 Europarlamentarul speră ca localitățile din România, care au aplicat la aceste finanțări, să primească fondurile necesare și a atenționat comisia de problemele apărute. "Chiar dacă prin acest proces, Comisia Europeană nu a dat dovadă de profesionalism sau pregătire suficientă, înțeleg faptul că astfel de erori pot surveni și sper ca abordarea mea, pro-activă, atât pe partea de atenționare, cât și pe partea de soluții, să fie practica uzuală a tuturor actorilor din România, în cazul în care astfel de probleme apar la noi în țară. Îmi doresc  de mult să avem o abordare constructivă și realistă la fel cum încercam sa avem în această situație cu Comisia Europeană. Am atenționat Comisia deja, și sper ca toate problemele să fie soluționate cât mai rapid și într-un mod echitabil" a subliniat europarlamentarul

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel