Lista cu medicamente compensate şi gratuite, extinsă

Viorica Dăncilă a anunţat introducerea unor noi medicamente pe lista celor acordate compensat şi gratuit.

Guvernul va introduce încă 19 medicamente pe lista celor acordate compensat şi gratuit, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

"O altă veste bună este faptul că introducem încă 19 medicamente pe lista celor acordate compensat şi gratuit", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, şefa Executivului a precizat că aceste medicamente sunt necesare "pentru tratamentul unor boli precum SIDA, boli oncologice, dar şi pentru persoanele care au suferit un transplant".

Anterior, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că în şedinţa de joi Guvernul va extinde, pentru a doua oară în ultimele două luni, lista de medicamente compensate şi gratuite.

"Chiar în şedinţa care va avea loc astăzi, Guvernul extinde pentru a doua oară în ultimele două luni lista de medicamente compensate şi gratuite. Astfel, după cele 16 molecule noi incluse în lista de medicamente compensate şi gratuite la sfârşitul lunii martie, astăzi vom aproba o hotărâre de guvern care are ca obiectiv introducerea în listă a altor 19 molecule inovative", a spus ministrul la seminarul "Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabilă: asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării pentru toţi la toate vârstele - dialog asupra politicilor".

Potrivit ei, siguranţa pacienţilor, controlul rezistenţei la antimicrobiene şi al infecţiilor asociate asistenţei medicale se numără printre principalele obiective ale Ministerului Sănătăţii, ce le-a inclus ca subiecte pentru agenda Preşedinţiei României a Consiliului UE din 2019.

Pintea consideră că accesibilitatea la serviciile de sănătate şi calitatea acestora sunt esenţiale pentru asigurarea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals) în fiecare ţară membră a Regiunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel