Lilieci care purtau încă din 2010 un virus ”aproape identic” cu Sars-Cov-2, descoperiți în Cambodgia

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Oamenii de știință au descoperit în Cambodgia lilieci care purtau încă din 2010 un virus ”aproape identic” cu Sars-Cov-2.

Liliecii care locuiau într-o peșteră din Cambodgia în 2010 purtau un agent patogen „aproape identic” cu virusul care provoacă COVID-19, au descoperit oamenii de știință, scrie Sky News

Descoperirea a fost făcută după ce experții au analizat probele care au fost depozitate într-un congelator la Institutul Pasteur din Phnom Penh, Cambodgia, din decembrie 2010. Acestea ar fi fost colectate în urma unui studiu realizat de Muzeul de Istorie Naturală din Paris și mandatat de UNESCO. Descoperirea ar putea fi crucială pentru a afla de unde a început boala și pentru a preveni alte pandemii, susțin oamenii de știință.

Astfel, prin secvențierea eșantioanelor de la 430 de lilieci adunați cu mai mult de un deceniu în urmă, cercetătorii au găsit virusuri „aproape identice” cu cel care provoacă Covid-19 la doi lilieci Rhinolophus shameli, cunoscuți ca lilieci potcoavă ai lui Shemal, care se găsesc în Cambodgia, Laos, Myanmar, Thailanda și Vietnam. Într-un raport publicat săptămâna aceasta, care nu a fost încă evaluat de către alți colegi, grupul de cercetători a declarat că liliecii au în proporție de 92,6% aceeași identitate cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel