Urmărește emisiunea live


Liberalii îi acuză pe tehnocrați că își fac imagine pe seama PNL

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, reproșează guvernului Cioloş că nu prezintă meritele liberalilor și că 'transmite mesaje diametral opuse pe subiectul stimulării învăţământului'. Raluca Turcan îl acuză pe vicepremierul Costin Borc că a anunţat deduceri de cheltuieli pentru cercetare/dezvoltare şi stimularea companiile care vor să investească în domeniul educaţiei fără să precizeze că aceste două măsuri au fost propuse încă din 2014 de liberali.

'Vicepremierul Guvernului Cioloş, Costin Borc, anunţă fastuos că Executivul pregăteşte două măsuri de stimulare a investiţiilor în educaţie: deduceri de cheltuieli pentru cercetare/dezvoltare şi stimularea companiile care vor să investească în domeniul educaţiei. Dl. Borc trebuie să recunoască faptul că aceste iniţiative aparţin PNL. Noi am avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi am primit puncte de vedere pozitive de la ministerele de resort (de la ministrul educaţiei - Adrian Curaj şi de la secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice - Gabriel Biriş). Cu toate acestea, miercurea trecută, un alt secretar de stat din Ministerul Finanţelor (Attila Gyorgy) a trimis un punct de vedere negativ. Această lipsă de comunicare din Guvernul Cioloş este inacceptabilă!', precizează Raluca Turcan într-un comunicat remis Agerpres.

Raluca Turcan a adăugat că, 'acest proiect de lege a fost iniţiat şi susţinut de PNL încă din 2014' şi că 'guvernul Ponta a pus piedici iniţiativei legislative timp de aproape doi ani'. 'Surprinzător sau nu, în acest moment Guvernul Cioloş transmite mesaje diametral opuse pe subiectul stimulării învăţământului. În plus, se laudă cu acest proiect fără să prezinte adevăraţii iniţiatori, a subliniat Turcan', a mai spus Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel