Legile Justiţiei. Tudorel Toader, solicitare informaţii de la Parlament

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat luni conducerii Camerei Deputaţilor o serie de informaţii cu privire la legile Justiţiei şi la modificările aduse Codurilor penale în vederea pregătirii misiunii de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

'Pe 14-16 martie va veni o delegaţie pentru evaluarea MCV. Rugămintea domnului ministru (Tudorel Toader - n.r.) este ca până pe 1 martie Parlamentul să îi pună la dispoziţie anumite informaţii. Rolul Biroului permanent este de a trimite Comisiei juridice, iar comisia îi va răspunde ministrului Justiţiei în termenul convenit', a precizat secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a adresat conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare în care informează că reprezentanţa Comisiei Europene în România a comunicat faptul că următoarea misiune de evaluare din cadrul MCV va avea loc în perioada 14-16 martie.

'În vederea pregătirii corespunzătoare a misiunii de evaluare, inclusiv în scopul întocmirii raportului de progrese, am aprecia primirea unei contribuţii din partea Camerei Deputaţilor pentru perioada de referinţă septembrie 2017 - februarie 2018', spune ministrul Justiţiei în acea scrisoare. Toader menţionează, de asemenea, că legile Justiţiei şi modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală 'reprezintă una dintre temele cele mai importante în acest moment pentru evaluarea de către Comisie a sustenabilităţii şi ireversibilităţii progreselor înregistrate în cadrul MCV'.

[citeste si]

Din acest motiv, solicită informaţii de la Parlament cu privire la derularea procesului legislativ pentru aceste legi, inclusiv aspecte referitoare la participanţii la dezbateri, transparenţa dezbaterilor, formularea şi însuşirea amendamentelor de către partidele politice, Consiliul Superior al Magistraturii şi asociaţiile profesionale ale magistraţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel