EXCLUSIV  ”La finalul lunii septembrie ar putea fi o EXPLOZIE a cazurilor de COVID-19”! Cum vede Virgil Musta desfășurarea alegerilor locale

Virgil Musta crede că organizarea alegerilor locale în România la sfârșitul lunii septembrie ar putea influența graficul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, însă oferă o soluție pentru evitarea unei asemenea situații.

Organizarea alegerilor locale la finele acestei luni a dat naștere mai multor controverse pe fondul problemelor create de pandemia de coronavirus. În acest moment, partidele politice au intrat în linie dreaptă pentru turul de scrutin ce va avea loc pe 27 septembrie, ultima duminică a lunii septembrie urmând să ne ofere răspunsurile referitoare la administrațiile locale și județene pentru următorii patru ani.

Se pot desfășura alegerile locale fără să fie afectată sănătatea populației? O întrebare la care nimeni nu poate oferi un răspuns exact, însă specialiștii oferă mai multe scenarii pe care le-am putea trăi după consumarea alegerilor locale.

Medicul Virgil Musta nu exlcude varianta unei explozii a cazurilor de coronavirus după 27 septembrie, dar consideră că totul depinde de spiritul civic al oamenilor și de vigilența autorităților: ”Avem exemplul Serbiei, acolo unde am asistat la creșterea numărului de infectări după alegeri. Evident, nu putem exlcude această variantă nici în cazul nostru, ar putea fi o explozie și în România la finalul lunii septembrie, dar așa cum am mai spus și cu alte ocazii, depinde doar de noi cum vom trece de acest moment”, a spus reputatul medic, care a completat: „Nu pot să prognozez cu exactitate. Nu sunt epidemiolog. Așa cum ați văzut, de multe ori, predicțiile nu se îndeplinesc în totalitate, dar e clar că nu trebuie exclusă nicio variantă”, a spus medicul.

„E o situație similară cu cea dintr-un magazin. Și acolo intră oamenii unul după celălalt”

Doctorul Musta a ținut să sublinieze încă o dată importanța distanțării sociale în astfel de situații: Dacă ne gândim puțin e ca atunci când mergem într-un magazin. În noul context, nu ne mai putem înghesui, nu mai putem intra mai multe persoane în market. Oamenii care vor merge la vot trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare și să aștepte liniștiți să le vină rândul să intre în cabinele de vot. Trebuie să fim conștienți că e în joc sănătatea noastră și dacă facem lucrurile cum trebuie, evităm multe riscuri. Pericolul există și nu dispare în ziua alegerilor, dar viața noastră se va derula după alte reguli decât cele pe care le-am știut ani întregi. Trebuie să fim responsabili și să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur în orice moment”, a concluzionat Musta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel