Klaus Iohannis - Legi Justiție, CCR. Tudorel Toader, RĂSPUNS

Tudorel Toader - Klaus Iohannis, legi justiție
Tudorel Toader - Klaus Iohannis, legi justiție

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la criticile președintelui Klaus Iohannis cu privire la cele trei Legi ale Justiției. 

”Am citit afirmația potrivit căreia pe legile justiției au fost necesare trei decizii ale CCR, e firesc: dacă ai trei legi, fiecare lege e criticată, iar CCR se pronunță de câte ori e sesizată, trei legi, trei sesizări, evident, trei decizii. CCR a admis, în total, 22 de soluții legislative din totalul celor trei legi de sute de articole, multe dintre ele, cele admise ca neconstituționale sunt de necorelare legislativă, nu pe fond. Am observat că a exprimat preocupare că au fost consacrate instituții noi, făcea referire la acea secție specială de anchetare a eventualelor fapte care pot fi comise de către magistrați, aici critica m-a surprins, pentru că, indirect, critică decizia CCR, care a consacrat constituționalitatea respectivei soluții administrative. Are competența să sesizeze CCR, pentru mine era previzibil, rămâne să motiveze sesizarea.” a subliniat Tudorel Toader. 

Ministrul Justiției a amintit că ”orice lege se bucură de o prezumție relativă de constituționale până în momentul în care Curtea constată că un articol, un alineat, o soluție legislativă este neconstituțională”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel