Klaus Iohannis, dezinformare? Rovana Plumb, replică

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, i-a dat o replică președintelui. 

Precizările Ministerului Fondurilor Europene

”După conferința de presă susținută de ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, în data de 8 mai, în care a comunicat datele care reflectau situația la zi a fondurilor europene în România, MFE revine cu retransmiterea acestor cifre, valabile astăzi, 22 mai 2018

___________

• 2,17 miliarde euro plăți efectuate către beneficiari pentru programele operaționale gestionate de MFE și MDRAP;

• 22,8 miliarde euro valoarea totală a liniilor de finanțare deschise până în prezent, reprezentând 81% din alocarea totală a României;

• 11,97 miliarde euro valoarea contractelor de finanțare semnate. Rata de contractare a crescut, astfel, de peste 8 ori, de la 5%, cât era la începutul anului 2017, a ajuns la 41,2% din alocare.

Rata de absorbție a României este de 16%, față de 18% media UE.”

”Pe 8 mai am făcut o informare cu datele la zi despre situația absorbției fondurilor europene în România. În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maxim și am reușit să acredităm autoritățile de management. În luna august am primit din partea Autorității de Audit și a Comisiei Europene acordul privind acreditarea tuturor autorităților de management. Datele la zi le pot spune, le-am comunicat și ieri în conferința de presă de la Bacău. Avem 16% rată de absorbție față de 18% media europeană, sunt datele confirmate de către Comisia Europeană. Pe 30 aprilie, doamna comisar Crețu a fost la Bacău împreună cu doamna prim-ministru și cu mine pentru a discuta de nevoia de depunere de proiecte și a veni în sprijinul beneficiarilor. Am avut discuții cu toți constructorii care au deja contracte încheiate pentru tot ceea ce înseamnă infrastructură în România”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, la Antena 3. 

Atacul președintelui

”Despre fondurile europene vreau să se înţeleagă ceea ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem de o finanţare de fonduri de 31,3 miliarde de euro. Din aceşti bani, am folosit 4,9 miliarde ceea ce reprezintă 15,8%. Am trecut mai bine de jumătate din perioadă şi n-am folosit nici măcar cinci miliarde. Sunt date oficiale de pe site-ul Comisiei. Am căutat cele mai noi date atât pe site-ul guvernului cât şi au Comisiei Europene. Ultima postare a Guvernului este din 2 februarie. Nu ştiu de ce Guvernul nu publică date la zi, unii cred că se ascunde de ceva, alții că au avut altă treabă decât să informeze. Am luate date mai detaliate de pe site-ul Comisiei” a spus președintele Klaus Iohannis în declarația de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel