Klaus Iohannis, declaraţii la Spitalul Colentina: Sunt foarte multe probleme în sistem. Unele se vor rezolva

Foto: captură video, Facebook
Foto: captură video, Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat asistenţii medicali din România pentru performanţa şi implicarea pe perioada pandemiei.

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut o vizită la Spitalul Clinic Colentina din București cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical. Cu această ocazie, a felicitat cadrele medicale pentru dedicarea şi performanţa de care au dat dovadă pe perioada pandemiei, nu înainte de a da asigurări, pe un ton optimist, că unele probleme din sistem de la ora actuală se vor rezolva.

"Sunt foarte multe probleme în sistem. Le-am discutat şi plec de aici cu impresia că unele se vor rezolva şi că spitalul va fi mai performant, dar am speranţe mari că întreg sistemul de sănătate va deveni mai eficient şi va pune pacientul mai mult în centrul atenţiei. I-am felicitat pe oamenii cu care m-am întâlnit pentru două lucruri. Acest spital a fost spital Covid timp de doi ani şi toţi de aici s-au dedicat şi s-au străduit, au tratat pacienţi care, din păcate, au făcut forme grave de boală. Au lucrat zi şi noapte, şi-au neglijat familia şi propria sănătate şi toate acestea trebuie recunoscute, văzute şi felicitate. Cum, de altfel, am felicitat întreg corpul medical pentru performanţă şi pentru abnegaţia cu care au tratat pacienţii în timpul pandemiei. Al doilea aspect ţine de pacienţii care vin uzual în acest spital şi sunt trataţi cum se cuvine. Felicitări tuturor asistenţilor medicali din România.

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale. Asistenţii medicali joacă un rol cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa examinarea și tratarea pacienţilor. Ei sunt cei care în fiecare zi dau dovadă de competență și demnitate profesională, în special, în perioada de pandemie în care au demonstrat curaj, răbdare, putere și suflet mare, conștietizind riscurile acestei profesii, provocarile dar și succesele echipei", a declarat Klaus Iohannis. 

Felicitările preşedintelui României Klaus Iohannis aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel