Kernza: dieta cu plantele din Kansas care nu mor niciodată

Kernza, planta care nu moare niciodată, introdusă în alimentație
Kernza, planta care nu moare niciodată, introdusă în alimentație

Cercetătorii de la The Land Institute (Kansas, Statele Unite) au raportat dezvoltarea unui soi de cereale, care nu moare niciodată. Este cunoscut sub numele de Kernza și este un hibrid derivat din iarbă de grâu.

Recoltă are boabe foarte mici, dar pare că planta sa ar fi nemuritoare și a fost dezvoltată pentru a rezista efectelor drastice ale schimbărilor climatice.

Este un tip de graminee care nu trebuie să fie replantate după sezonul de recoltare, deoarece planta se poate regenera în mod repetat, deoarece rădăcinile sale cresc adânc sub pământ. Rădăcinile sale se pot extinde de două ori mai mult în adâncime față de grâul convențional, atingând de asemenea o densitate mai mare. Până în prezent, Kernza este cultivată pe 500 hectare de teren în Kansas.
După cum au evidențiat cercetătorii, Kernza crește cel mai bine în latitudinile cele mai reci. Deși soiurile de grâu intermediare au fost consumate în antichitate, noile soiuri de Kernza pot permite agricultorilor să crească profitabilitatea și pot aduce beneficii ecologice la ferme.
De asemenea, poate sta la baza unor diete moderne. O companie alimentară a pregătit deja un mix de cereale pentru micul dejun pe bază de Kernza. Proiectul a primit fonduri de la Institutul Land pentru producerea pe scară largă a acestei culturi. O alta companie internationala a dezvoltat un nou tip de bere utilizând Kernza. Centrele alimentare din Statele Unite folosesc, de asemenea, făină Kernza pentru paste, pâine și pizza, iar comentariile consumatorilor sunt pozitive.

Articolul original este disponibil pe https://landinstitute.org/our-work/perennial-crops/kernza/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel