Kelemen Hunor a plecat dezamăgit din sediul PSD, după rezultatul alegerilor

Kelemen Hunor a fost la sediul PSD din Bulevardul Kiseleff, imediat după anunțarea rezultatelor exit-poll.

Liderul UDMR, un aliat important al premierului Victor Ponta, a rămas în sediul principalului partid aflat la guvernare până la ora 23.

Scurtă vreme după ce au început să sosescă rezultatele numărătorii paralele efectuate prin sms de echipa coordonată de Liviu Dragnea, Kelemen Hunor a părăsit sediul PSD și a plecat pe jos spre sediul UDMR, aflat în apropiere.

UDMR a refuzat să-l susțină pe candidatul ACL la alegeri, motivând că a avut o cooperare foarte bună cu premierul PSD și că Iohannis a dat dovadă de aroganță în relația cu formațiunea maghiară. Totuși, fiindcă UNPR s-a aliat cu Vadim Tudor, UDMR a refuzat să-și îndemne electoratul să-l sprijine pe Victor Ponta.

”Concurența” UDMR în zona electoratului etnic, respectiv celelalte două partide maghiare, l-a susținut pe Klaus Iohannis.

Poziția UDMR este vitală pentru guvernarea Victor Ponta, care se va afla sub tirul încrucișat al Opoziției și al președintelui Traian Băsescu. Obiectivul declarat al lui Crin Antonescu și apoi al lui Klaus Iohannis a fost promisiunea de a readuce PNL la guvernare.

În momentul în care USL a câștigat alegerile, în decembrie 2012, Victor Ponta a făcut o invitație maghiarilor, dar Crin Antonescu a refuzat asocierea UDMR la guvernare. UDMR a votat împotriva învestirii guvernului și a venit la Palatul Victoria doar după plecare liberalilor din guvern, în 2014.

Premierul Victor Ponta a declarat, după acceptarea înfrângerii, că nu demisionează. ”Categoric nu demisionez, dacă colegii nu îmi cer asta”, a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Puțini lideri la sediul PSD

La sediul din Bulevardul Kiseleff nu a mai fost aglomerația din primul tur. Doar apropiații lui Victor Ponta au venit să vadă rezultatele exit poll. În afară de Liviu Dragnea au fost la sediul PSD Ioan Mircea Pașcu, Nicolae Bănicioiu, Rovana Plumb, primarul Nicolae Onțanu, dar și președintele fondator al partidului, Ion Iliescu. Mircea Geoană a trecut pe la sediu și a plecat grăbit, fără să dea declarații.

De la PLR au venit Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe, Daniel Chițoiu și secretarul general, Radu Gerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel