Jucătorii din Columbia vor intra în grevă la începutul lunii viitoare

Fotbaliştii din Columbia sunt decişi să intre în grevă începând din 3 noiembrie, după ce tentativele de mediere a diferendului cu liga naţională şi federaţia de la Bogota s-au soldat cu un eşec, a anunţat sindicatul jucătorilor (Acolfutpro), citat de Reuters.

Ministerul columbian al Muncii s-a oferit să arbitreze discuţiile dintre cele trei părţi, luni, însă reprezentaţii Ligii şi cei ai Federaţiei columbiene de fotbal nu s-au prezentat la negocieri.

Decizia de declanşare a grevei, o premieră în fotbalul columbian, este o "consecinţă" a lipsei de implicare în găsirea soluţiilor, a precizat Acolfutpro într-un comunicat.

"Jucătorii vor continua să se prezinte la antrenamente, la orele stabilite de cluburile respective", a adăugat sindicatul.

Cea de-a 19-a etapă din prima şi a doua divizie vor avea loc conform calendarului stabilit, în această săptămână, însă meciurile următoare nu se vor mai disputa, dacă nu vor începe negocierile.

Disputa, care mocneşte de mai mulţi ani, este legată de mai multe probleme, între care reducerea numărului de meciuri, un plan colectiv de sănătate şi rescrierea codului disciplinar al jocului.

Situaţia s-a agravat în ultimele săptămâni, după ce jucătorii s-au plâns că nu sunt ascultaţi. Fotbaliştii celor 36 de echipe care au promis că vor intra în grevă au iniţiat proteste paşnice la ultimele meciuri, aşezându-se pe gazon sau lovind uşor mingea între ei, în primele minute după fluierul de start.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel