Izolarea la domiciliu intră în vigoare la 22:00. Condiții în care mai poți ieși din casă

Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020 a intrat în vigoare. De la ora 22:00, dacă veţi mai dori să ieşiţi din casă pe timpul nopţii, veţi avea de respectat câteva condiţii. 

Este prima noapte în care se impune o astfel de restricție în starea de urgență. Mai puteți ieși din casă doar dacă vă duceți la muncă sau vă întoarceți, dacă mergeți să cumpărați produse alimentare, pentru asistență medicală urgentă, ce nu poate fi realizată de la distanță, din motive justificate (însoțire persoane cu handicap, caz de deces, etc) sau în apropierea casei. Trebuie să aveți la voi declarația pe propria răspundere și, după caz, adeverința de la angajator. Poliția are dreptul să vă legitimeze și să le fotografieze. 

Iată măsurile care intră în vigoare de la ora 22:00. 

"(1)În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

VEZI ŞI Declaratia pe propria raspundere - MODEL. Descarca de AICI documentul

(5) Fac excepţie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, corpului diplomatic şi personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

(6) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.", se arată în ordonanţă. 

Măsuri valabile şi pentru intervalul 06:00 - 22:00, prevăzute în art. 4 

"În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.", se mai arată în ordonanţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel