Ivașcu - Vosganian, la Iași. Mesaj după adoptarea OUG

George Ivașcu
George Ivașcu

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu,  a mers astăzi în vizită de lucru la Iași. S-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale, cu directori ai instituțiilor de cultură, dar și cu deputați și consilieri municipali ai PSD și ALDE.

Reprezentanții autorităților locale au prezentat ministrului George Ivașcu situația instituțiilor de cultură locale, activitatea curentă a acestora și investițiile în infrastructura culturală locală aflate în derulare sau planificate pentru viitor, în contextul Ordonanței de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii, adoptată ieri de Guvernul României și prin care se aprobă alocarea sumei de 1 miliard de euro în bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Alături de Varujan Vosganian

Vizitele de lucru au fost efectuate alături de președintele Consiliului Județean, de Prefectul orașului, de purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, dar și de deputați și consilieri municipali ai PSD - ALDE.

„Ca actor, mă bucur de fiecare dată când îmi revăd colegii din teritoriu, iar ca Ministru al Culturii și Indentității Naționale, aflându-mă într-un puternic și de tradiție centru culural și universitar, una dintre capitalele istorice și de suflet ale românilor, nu pot să nu fiu atât emoționat cât, mai ales, responsabilizat de fiecare dintre discuțiile purtate aici, cu autoritățile locale. Așa cum am afirmat și ieri, după adoptarea OUG pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii, reușim să punem pe picioare un mecanism de finanţare care să permită realizarea de investiţii în domeniul culturii, prioritizăndu-le și având drept beneficiari autorităţile administraţiei publice centrale și locale. Prin acest act normativ ținem cont de importanţa, complexitatea şi diversitatea proiectelor destinate realizării, extinderii, reabilitării, modernizării şi punerii în valoare a obiectivelor culturale din fiecre colț al țării", a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

Totodată, alte subiecte discutate au vizat acțiunile și evenimentele dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, ce urmează a se desfășura în municipiul și județul Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel