EXCLUSIV  Liderul sindical care-i dă dreptate lui Vela. Iulian Surugiu: Își doresc acest lucru zeci de mii de polițiști

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), prin vocea liderului Iulian Surugiu, a reacționat la declarațiile ministrului de Interne, Marcel Vela, în care incrimina anumite legi care protejau polițiștii.

Marcel Vela, a declarat, luni, că poliţiştii şi-au făcut legi favorabile în ceea ce priveşte acţiunile disciplinare, astfel încât dacă au trecut şase luni de la faptă, aceasta se clasează. Liderul sindicatului SNAP, Iulian Surugiu, a explicat punctul de vedere al organizației sale, într-un răspuns pentru DC News:

”Aș vrea să-i spun domnului minitru următoarele: că, în mare parte, are dreptate. Are dreptate când spune că undeva în sedii - nu numai în sediul Ministerului de Interne - ci și în sediile IPJ-urilor, dar și al altor poliții sunt cel puțin 10% oameni veniți pe pile și relații. Adică numiți tot de oamenii politici. Cât privește legile, legile nu sunt făcute de sindicate, ci de Parlamentul României. Dar, din punctul meu de vedere, statutul polițistului trebuie schimbat din temelii, pentru că a fost făcut de niște oameni cu o mentalitate comunistă. Asta în 2002”, ne-a explicat Surugiu.

Invitație pentru ministru

”Dânsul are dreptate și când spune că e supărat pe sindicate, dar nu știu dacă domnia sa cunoaște exact evoluția sindicatelor din 2004 până în 2019. Eu nu îmi doresc o întâlnire cu domnia sa, să vedem ce-și dorește domnia sa și ce ne dorim noi, ce-și doresc polițiștii, ce-și doresc cetățenii. Și atunci, stăm la masă și discutăm”, a fost invitația lansată de liderul de sindicat.

”Punctul de vedere al Sindicatului Agenților de Poliție este că statutul trebuie schimbat, iar în primele zile de când domnul ministru se apucă de lucru, trebuie să facă reformă. Și aici îi dau dreptate. Începând din vârful ministerului, până la ultimul post de poliție. Dar reformă adevărată, totală. Asta îmi doresc eu și cred că odată cu mine își doresc acest lucru și zeci de mii de polițiști”, a mai spusn pentru DCNews, Iulian Surugiu, liderul SNAP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel