Israel capitală. Guvernul României, poziție față de afirmația lui Trump

Mihai Tudose a discutat, sâmbătă, despre afirmaţia preşedintelui Donald Trump privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

"Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai există conflicte îndepărtate şi conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zonă care pune în pericol, orice conflict care pune în pericol stabilitatea, siguranţa cetăţenilor noştri reprezintă o preocupare. Ne manifestăm, ca şi Guvern al României, aceeaşi poziţie de a fi implicaţi, alături de partenerii din Uniunea Europeană, suntem solidari şi cu partenerii din NATO, pentru orice efort care duce la stabilitate şi securitate în zonă", a precizat premierul român, întrebat dacă ar putea fi afectate ţările din Balcanii de Vest în contextul reacţiilor declanşate de afirmaţia preşedintelui american.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunţ care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel