Iohannis-strategie. Chirieac: Oferă SIE pentru a lăsa în pace SRI și celelalte servicii

Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția
Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția

Propunerea lui Iohannis pentru șefia SIE arată, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, că președintele vrea să dea un semnal de echilibrare a situației.

Iohannis l-a propus pe Gabriel Vlase la conducerea SIE, iar PSD a acceptat imediat. Bogdan Chirieac explică intenția din spatele acestei situații care a ridicat multe semne de întrebare. "Este o invitație la negocierile de pace făcută de președintele Klaus Iohannis pentru că PSD-ul are intenția să schimbe inclusiv legile securității, în sensul în care șefii serviciilor să treacă toți în subordinea prim-ministrului. Și prin această nominalizare, cu un om care este apropiat președintelui Liviu Dragnea, cred că președintele vrea să dea semnalul că echilibrează lucrurile. Eu așa o văd", a declarat Chirieac.

Vlase nu este membru al "statului subteran"

Analistul Bogdan Chirieac exclude varianta ca social-democratul propus de Klaus Iohannis "să fie parte a statului subteran". "Inițial exista și posibilitatea ca domnul Vlase să fie parte a statului subteran.(...) După ce am văzut că PSD-ul nu a contestat și dorește să îl instaleze cât mai repede în funcție, cred că nu se pune problema că Vlase e parte a statului subteran și că președintele încearcă să le ofere SIE pentru a lăsa în pace SRI și celelalte servicii" a mai spus Bogdan Chirieac la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel