EXCLUSIV  Iohannis, la ceremonia de învestitură. Momentul ZILEI, surprins în imagini

Depunerea jurământului la Palatul Cotroceni de către membrii Guvernului Mihai Tudose a scos în evidență câteva particularități.

Dacă ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a jurat pe Biblie, noul ministru pentru IMM-uri, Ilan Laufer, după rostirea ultimei fraze: "Așa să-mi ajute Dumnezeu", acesta nu s-a mai închinat. 

De asemenea, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, au zăbovit câteva secunde cu președintele Klaus Iohannis, după depunerea jurământului. Nu a fost nicio șampanie, ci doar critici dure la adresa coaliției PSD-ALDE. Cu un ton apăsat, Klaus Iohannis le-a zis miniștrilor să înceteze cu țopăiala bugetară.

"Au trecut abia șase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un guvern PSD — ALDE, după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de această coaliție. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime șase luni din mandatul coaliției PSD — ALDE, ar putea suna 'ați băgat țara în criză fiindcă nu ați știut să guvernați'. Că a fost sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a știut să plece singur, sau a altcuiva nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, este o analiză pe care probabil ați făcut-o sau o veți face în coaliție. Dar, faptele rămân", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ce membrii noului Cabinet au depus jurământul de învestitură.

Stimați pesediști, aldiști, udemeriști, în numele românilor vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate. (...) Fiți solidari cu românii și guvernați responsabil. Vă solicit să guvernați în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernați în așa fel încât românii să aibă garanția că Guvernul României apără și promovează statul de drept", a mai zis președintele

[citeste si]

Vedeți mai jos mai multe imagini, de la acest eveniment realizate, de reporterii DC News:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel