Iohannis către Tobă: ”Ține de dvs ca alegerile din 2016 să fie corecte”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, marţi, noului ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, să impună legea, în cadrul ceremoniei de predare-primire a mandatului.

'Cetăţenii se aşteaptă de la dumneavoastră să le asiguraţi siguranţa, se aşteaptă de la dumneavoastră, şi eu aştept acest lucru de la dumneavoastră, domnule ministru, de la dumneavoastră, din conducerea Ministerului, şi de la dumneavoastră din judeţe să impuneţi legea. La noi se vorbeşte foarte mult despre cum facem legea, cum interpretăm legea, eu vă cer să impuneţi legea. În acest fel, vom crea cadrul în care cetăţeanul se simte luat în serios şi se simte sigur, dar responsabilităţile dumneavoastră merg mult mai departe', i-a spus Klaus Iohannis lui Petre Tobă.

Șeful statului a adăugat că faptul că Tobă provine din interiorul structurilor Ministerului de Interne îi garantează că acesta ştie care sunt provocările, oportunităţile, dar şi ce se aşteaptă de la conducerea Ministerului.

[citeste si]

Klaus Iohannis este de părere că MAI este un minister greu de condus şi cu foarte multe responsabilităţi.

'Securitatea naţională este un domeniu care fără Ministerul de Interne şi fără structurile acestui minister nu poate fi imaginat. Se aşteaptă mult de la dumneavoastră şi în acest domeniu şi sunt convins că veţi face faţă cu brio. Pentru 2016 aveţi sarcini mai complicate decât în alţi ani', a spus şeful statului.

Președintele a atras atenţia că 2016 este an electoral, cu două rânduri de alegeri - locale şi parlamentare.

'Ţine de dumneavoastră, domnule ministru, de dumneavoastră din conducerea Ministerului şi de dumneavoastră din judeţe ca aceste alegeri să fie organizate foarte bine, să fie corecte, cu proceduri transparente, în aşa fel încât să nu apară niciun fel de dubiu că rezultatul alegerilor nu reflectă voinţa alegătorului', a conchis Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel