Ioana Petrescu susține reducerea CAS cu 5 procente de la 1 iulie

Ministrul desemnat al Finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat la audierea în comisiile parlamentare că va susține reducerea  contribuțiilor sociale cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie și scutirea de impozit pe profitul reinvestit. 

"Sunt de acord că munca în România este mult prea fiscalizată, ratele sunt mult prea mari și ceea ce se plătește din partea angajatorului și ceea ce se plătește din partea angajatului. Am fost întotdeauna un mare adept al reducerii CAS cu cinci puncte procentuale și voi sprijini această măsură cât pot pentru a intra în vigoare de la 1 iulie", a declarat Ioana Maria Petrescu, în cadrul ședinței comisiilor parlamentare reunite.

Reducerea CAS va stimula firmele să facă angajări și, mai ales, să angajeze "cu acte". "Această măsură va ajuta și la reducerea evaziunii fiscale. Știm că avem o piață neagră de muncă foarte mare în România și aceasta trebuie redusă", a mai spus Ioana Maria Petrescu.

Referitor la scutirea de impozit pe profitul reinvestit, ea a precizat că susține această măsură deoarece este convinsă că va aduce o creștere a investițiilor străine directe. "O mare parte dintre firmele cu capital străin, în momentul de față, își iau profiturile și le duc în afara țării. Noi am dori ca ele să și le păstreze în țară și să le reinvestească. Pe de altă parte vrem să stimulăm formarea de capital și investițiile. Comisia de Prognoză a făcut un studiu de impact asupra acestei măsuri și a estimat un impact pozitiv asupra PIB-ului de 0,5%", a explicat Ioana Petrescu.

În ceea ce privește reducerea taxei pe valoarea adăugată, ministrul nominalizat a spus că o astfel de măsură depinde de spațiul bugetar, dar și de contabilizarea rezultatelor acestei măsuri în panificație. Ea susține că reducerea TVA la pâine a dat rezultate încurajatoare, având în vedere cifrele care reies dintr-un studiu realizat pe o perioadă de 2 — 3 luni, a mai spus Ioana Petrescu. "Nu putem spune că acest studiu este concludent, dar rezultatele au fost încurajatoare din punct de vedere al colectării și asupra prețului pâinii. Faptul că avem aceste rezultate încurajatoare și dacă ne permite spațiul bugetar sper să putem reduce TVA și la alte alimente", a explicat ministrul nominalizat pentru Finanțe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel