Ioana Bran, propunerea PSD pentru MTS, încurajează sporturile de masă

Ioana Bran, ministru propus pentru portofoliul Tineretului şi Sportului, care a primit avizul favorabil al Comisiilor parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a promis la audierea sa de la Parlament că sportul de masă va avea un loc important în programele din anii viitori, fără a se neglija însă sportul de performanţă.

„Priorităţile şi obiectivele principale sunt desigur, urmarea programului de guvernare. Îmi doresc ca sportul de masă să capete o altă dimensiune. Îmi doresc ca fiecare român să realizeze că sportul înseamnă sănătate fizică, sănătate mentală, înseamnă tânăr educat şi mai ales, responsabilizat. Nu vreau să se înţeleagă însă că neglijăm sportul de performanţă. Sunt ramuri sportive în care România poate mult mai mult. De aceea este necesar să investim în sportul de performanţă, în cel care există şi cel care poată să devină. Ştiu şi sunt conştientă că este un minister greu, că este mult de muncă, că sunt probleme şi nevoi, atât pe tineret, cât şi pe sport", a declarat Ioana Bran după audierea din comisiile parlamentare reunite, în care a precizat că a activat trei ani în funcţia de consilier judeţean la Satu Mare şi acumulat experienţă managerială în domeniul privat.

Ioana Bran, deputat PSD, a precizat că a practicat voleiul, înainte de a absolvi Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj: „Am practicat volei, nu îmi este necunoscută noţiunea de sport. Ştiu ce înseamnă un cantonament. Ştiu că sportul se ghidează după un anumit principiu şi acela de a şti să pierzi cu demnitate şi de a şti să câştigi cu fair play. E un principiu care ar trebui să fie universal valabil în orice pas al vieţii mele.

„Faptul că sunt cel mai tânăr ministru desemnat în acest guvern poate fi un avantaj"



„Dincolo de experienţă managerială, cred că faptul că sunt cel mai tânăr ministru desemnat în acest guvern poate fi un avantaj. Cred că nevoile tinerilor sunt cel mai bine cunoscute de către un tânăr şi cred că fără sport şi fără sportivi nu putem avea o naţiune cunoscută peste hotare şi o naţie sănătoasă. Intenţionez să continui proiectele începute de colegul meu (Marius Dunca - n.r.), iar pe de altă parte acţiunea. E mai greu să obţii rezultate în politicile de tineret şi sport fără ritm şi dinamică în măsuri., a precizat Ioana Brad în materialul de prezentare al obiectivelor sale.

Cu 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă, deputata PSD Ioana Bran, ministru desemnat, a primit luni avizul favorabil al celor două comisii parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel