Mînzatu, intervenție dură la audierea lui Boloș, propus la Fondurile Europene. Ironie și întrebare despre Iohannis

Ministrul propus de PNL pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, este audiat în acest moment. Roxana Mînzatu, actual ministru pe acest portofoliu, a avut o intervenție dură, în etapa întrebărilor adresate lui Ioan Boloș. 

Roxana Mînzatu a afirmat: ”ca o critică și aceasta este la adresa PNL, programul de guvernare, așa cum l-ați prezentat, cel puțin pe zona de fonduri europene, necesita o cu totul și cu totul altă rigoare. Dacă era o cerere de finanțare, n-ar fi fost aprobată în niciun caz. Eu vă întreb foarte clar: pe ce perioadă de timp vă propuneți măsurile pe care vi le propuneți? Cine sunt responsabilii? Care sunt resursele pe care vreți să le folosiți ca să atingeți aceste obiective? Este o întrebare foarte importantă, pentru că nu ne dăm seama la ce termene să ne raportăm când vorbiți de măsuri care sunt cu bătaie pe termen lung. Pe ce perioadă de timp e gândit programul de guvernare pe zona de fonduri europene. Nu de alta, dar am mai avut experiență cu un guvern care a gestionat un an acest domeniu și un an este foarte important. Dvs. să ne spuneți în ce perioadă de timp vreți să implementați generalitățile din programul de guvernare”. 

Ironie după mesajele alarmiste din programul de guvernare PNL

Ministrul interimar l-a mai întrebat, ironic, pe Ioan Boloș: ”Câți euro a dezangajat România în actualul exercițiu 2014-2020? E retoric! Nu am dezangajat niciun euro. Ținta de dezangajare a fost atinsă an de an, va fi atinsă și anul acesta. Eforturile pe care le-am făcut au fost pentru a asigura flux de cheltuieli. Mă întreb de ce găsim în programul de guvernare astfel de mesaj alarmiste”.

”Iohannis nu ne aude”

”Cum veți pune domeniul gestionării fondurilor europene în prioritatea președintelui României? Spuneți că doriți ca gestionarea banilor europeni să fie o prioritate pentru președintele României. Eu vă întreb cum veți face să fie o prioritate pentru președintele Iohannis, pentru că, o spun încă o dată, o spun de două luni, dar dl președinte nu ne aude, nu doar că dânsul a încălcat Constituția când nu a nominalizat un ministru interimar la Mediu, dar a blocat semnarea de contracte de finanțare pe sectorul de apă și apă uzată, unde avem obligație de conformare în valoare de 2,3 miliarde de euro. Cum o să faceți ca în guvernarea dvs. președintele Iohannis să nu mai blocheze semnarea de astfel de proiecte?” a spus Roxana Mînzatu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel