Ioan Buda, noul şef al IGPR, învestit în funcţie

Noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor general Ioan Buda, a fost învestit în funcţie, joi, de către ministrul Carmen Dan, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Ioan Buda îl înlocuieşte pe Cătălin Ioniţă, care a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al IGPR din motive personale. Miercuri, Ioniţă s-a prezentat la DNA, unde a afirmat că a fost citat în calitate de suspect.

De asemenea, începând de joi, la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, post ocupat până în prezent de Ioan Buda, a fost împuternicit comisarul şef Adrian Popescu, care a ocupat până în prezent funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră.

MAI precizează că fost şef al IGPR Cătălin Ioniţă a revenit pe funcţia câştigată prin concurs, de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cătălin Ioniţă, audiat la DNA

Conform prevederilor legale, un poliţist poate fi eliberat dintr-o funcţie ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dobândeşte calitatea de inculpat.

"În acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituţie a statului cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situaţia legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniţă din postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel