Investiţii de peste 250 mil. euro la COS Târgovişte şi dezvoltarea unui nou combinat

Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro

Vechiului combinat va fi transformat într-una dintre cele mai moderne fabrici de producere a oţelurilor speciale. Se preconizează că până la finalizarea planurilor de dezvoltare să fie create peste 1.000 de noi locuri de muncă.

Cu ocazia finalizării achiziției COS Târgoviște, reprezentanţii Beltrame au avut miercuri o întâlnire cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă. În cadrul întâlnirii compania italiană a prezentat planurile de investiţii majore în retehnologizare, pentru producerea de oţeluri speciale în condiţii de protejare a mediului.

Aceste investiţii vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind crea în total peste 1.000 de locuri de muncă, potrivit publicației Ziarul Financiar.

Scopul investițiilor de la Târgovişte au în vedere transformarea vechiului combinat într-una dintre cele mai moderne fabrici de producere a oţelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Investitorii vor construi şi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu  electricitate a capacităţilor de producţie.

”Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene şi de la buget. Materiile prime şi produsele de înaltă calitate din ţară sunt necesare pentru a putea întreţine ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcţii care să susţină calitatea vieţii şi să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă cu ocazia întâlnirii cu reprezentanții grupului italian Beltrame.

Citește și: Consiliul Concurenţei a autorizat la îceputul lunii martie  tranzacția prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, preia de la COS Târgoviște activele funcționale aferente activității de producere a oțelului și a produselor siderurgice lungi, precum și activele aferente activităților conexe.

În România, Grupul AFV Beltrame activează prin intermediul Donalam S.R.L., care deține și operează laminorul de profile grele al fostului combinat siderurgic din Călărași. În prezent, Donalam S.R.L. este un producător de bare/profile rotunde laminate la cald din oţel de calitate. Din structura Grupului AFV Beltrame face parte, începând cu luna noiembrie 2021, și societatea AFV Beltrame S.R.L., care însă nu a generat cifră de afaceri până în prezent.

COS Târgoviște S.A. se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară, activităţile de producţie încetând în luna decembrie a anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel