Întâlnire Dăncilă - Ursula von der Leyen. Comisarul european din partea României, în discuții

Alexandru Ichim / 20 aug 2019 / 12:48 Salveaza PDF Comentarii
Întâlnire între Viorica Dăncilă și Ursula von der Leyen la Bruxelles. Foto: gov.ro
Descriere foto: Întâlnire între Viorica Dăncilă și Ursula von der Leyen la Bruxelles. Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale.

Viorica Dăncilă, apreciată de Ursula von der Leyen

 

La rândul său, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit prim-ministrului Dăncilă pentru rezultatele "excepţionale" obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, se arată în comunicatul Guvernului.

"În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global", se precizează în comunicat.

Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26