Institutul Cantacuzino a trecut la Ministerul Apărării Naționale

Guvernul a aprobat, joi, prin ordonanță de urgență, trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Institutul Național de Cercetare Medico-Militară 'Cantacuzino' va fi înființat prin trecerea Institutului Național de Cercetare "Cantacuzino" din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Ministerului Apărării Naționale, cu patrimoniul și personalul aferent.

Executivul își propune astfel să revitalizeze și să dezvolte activitatea institutului, ca producător național de vaccinuri și alte produse biologice de uz uman, cu rol strategic în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri, menționează sursa citată.

Ordonanța prevede că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, se va aproba, prin hotărâre de guvern, organizarea și funcționarea Institutului National de Cercetare "Cantacuzino" (numit Institutul Cantacuzino), numărul maxim de posturi, precum și sursele de constituire a veniturilor proprii.

Finanțarea Institutului Cantacuzino se va realiza integral din venituri proprii și în completare din subvenții acordate de la bugetul de stat, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel