Indemnizații persoane cu dizabilități. Ministrul Budăi: ”Am clarificat cu primarii”

Ministrul Budăi
Ministrul Budăi

Ministrul Muncii a venit cu câteva lămuriri, după întâlnirea de luni cu primarii comunelor din România.

Marius Budai crede că situația persoanelor cu dizabilități este folosită politic, iar problema impozitului pe venit a fost clarificată cu primarii de comune:

”Îmi pare rău că aceste persoane lovite de soartă au fost și sunt încă exploatate din punct de vedere politic. Să clarificăm și nu voi înceta să spun până când vom înțelege cu toții: indemnizația persoanelor cu dizabilități rămâne clar în grija Ministerului Muncii și va fi plătită prin Agențiile județene de prestații și inspecție socială. Ceea ce din 2000 era încă în grija autorităților locale, și anume indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu dizabilități și plata salariilor acolo unde persoana cu dizabilități solicita un asistent personal, cu o alocare de până la 90% din cheltiueli conform legii de la Ministerul de Finanțe. Ministerul Muncii nu era implicat aici decât în situația pe care o aveam prin Agenția Națională a Persoanelor cu dizabilități și prin Agenția națională a Protecției Drepturilor Copilului să înaintăm către Ministerul Finanțelor aceste situații. Iar Ministerul Finanțelor calcula impactul și vira pînă la 90% din sumă autorităților locale”, a susținut ministrul.

100% la autoritățile locale

”Ce se întâmplă acum? Pe articolul 5 aliniatul 7 din Legea Bugetului de Stat s-a instituit această obligație, dar, cum am explicat și domnilor primari, prin articolul 6 aliniatul 1 s-a prevăzut cum se împart banii, și vorbim doar de comune, au înțeles că de la 750 de lei anul trecut alocare minimă pentru un locuitor va ajunge la 1000 de lei, că 60% din impozitul pe venit va rămâne în grija primăriilor, că 17,5% va fi repartizat către Consiliile județene, iar 7,5% care va veni către bugetul de stat va veni în totalitate către consiliile județene, așa că 100% din impozitul pe venit va rămâne la autoritățile locale” a mai declarat Marius Budăi.

Citește și:

Ministrul Muncii a rămas fără permis

Olguța Vasilescu, pe listele PSD pentru europarlamentare? Ce spune ministrul Muncii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel