Încep subvențiile zootehnice. Cele agricole deja se acordă

Subvențiile agricole au fost acordate anul acesta începând cu 23 februarie, pentru prima dată în România, a anunțat joi ministrul Agriculturii Petre Daea, care a adăugat că pe 10 martie va începe și acordarea subvențiilor pentru zootehnie.

 

 
 

Pe 10 martie începe și acordarea subvențiilor pentru zootehnie, după ce acordarea celor agricole a început deja pe 23 februarie, o premieră în România. ”La această dată s-au procesat acte pentru 481.814 fermieri, ceea ce reprezintă 71%, cu o sumă totală de 48.138.374 euro”, a explicat Daea referitor la subvențiile agricole, la începutul ședinței de Guvern.

”Anul trecut, aceste subvenții s-au dat în iunie-iulie. Anul acesta fermierii iau banii când lucrările se execută în câmp. E un respect al nostru față de efortul fermierilor și este un angajament politic pe care ni l-am asumat și pe care îl ducem la îndeplinire”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat că ministerul pregătește și plata subvențiilor pentru anul agricol 2017.

”Pregătim anul de plată 2017 pentru că în agricultură anii agricoli nu se suprapun cu anii calendaristici. Am luat toate măsurile organizatorice, măsurile tehnice de raționalizare a efortului uman în așa fel încât în data de 1 martie au început depunerile de cereri, iar azi, la această oră, prin datele pe care noi le procesăm, în România s-au depus 6.020 de cereri, față de 2.490 cereri, anul trecut”, a spus Petre Daea.

[citeste si]

Potrivit premierului Sorin Grindeanu, cea mai mare parte din subvențiile în agricultură va fi plătită până la 31 martie.

”Luna martie e o lună extrem de importantă în care trebuie să dăm subvenții. Eu nu mă îndoiesc că pe finalul acestei luni, 31 martie, partea covârșitoare a subvențiilor care trebuie date către agricultori vor fi plătite”, a declarat Grindeanu.

”Am dovedit încă o dată că respectăm fermierii români, oferindu-le banii în momentul în care au nevoie de ei, la începutul lucrărilor de primăvară”, a scris pe pagina de Facebook Ana Birchall, ministrul Afacerilor Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel