Încălzirea locuinţelor. Ministrul Deneş propune soluţii alternative

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş va prezenta premierului o analiză privind criza lemnului de foc şi va veni cu propuneri.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat vineri, la Târgovişte, că va prezenta premierului o analiză, astfel încât să fie găsite soluţii în ceea ce priveşte criza lemnului de foc.

Într-un timp foarte scurt o să-i prezint premierului o analiză concretă a problematicii din sectorul forestier, din sectorul silvic, iar împreună cu premierul, împreună cu decidentul politic o să facem o analiză a soluţiilor alternative pe care să le aibă România astfel încât să poată fi rezolvată încălzirea tuturor locuinţelor, a precizat ministrul Ioan Deneş.

Acesta a explicat că există un deficit de 12-13 milioane de metri cubi lemn de foc pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor necesarul de lemn pentru încălzirea locuinţelor.

În ceea ce priveşte criza lemnului de foc, vreau să fac câteva precizări, pentru că suntem datori să spunem cetăţenilor lucrurile reale. Pe datele INS-ului (Institutului Naţional de Statistică - n.r.) din 2014, în România avem aproximativ 4 milioane de gospodării care folosesc la încălzirea locuinţelor lemn de foc. Dacă facem un necesar pe gospodărie de aproximativ 5-6 metri cubi şi înmulţim cu cele 4 milioane, care sunt 47% din totalul gospodăriilor din România, o să constatăm că am avea un necesar de lemn de foc de 20-21 de milioane de metri cubi, în contextul în care din fondul forestier al României exploatăm 17,2 milioane de metri cubi, din care aproximativ 9 milioane sunt lemn de lucru. Noi avem nevoie, pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor tot necesarul de lemn de foc, de o diferenţă de 12-13 milioane de metri cubi lemn pentru foc, a afirmat Ioan Deneş.

[citeste si]

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a efectuat vineri o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, a mers la lacul Bolboci, la barajul lacului de acumulare din Pucioasa iar la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-a întâlnit cu autorităţi locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel